Om oss

Jerrys farsa är ett punkband från Göteborg som startades upp sommaren 2010. 

Bandmedlemmar: 

Siken - Sång/Gitarr
Focken - Gitarr 
Eli - Trummor

Musiken kan beskrivas som glad berättande trallpunk med en ofta tragisk ibland politisk poäng på slutet. Detta akompanieras med enbart elgitarrer och trummor med inslag av trombon, trumpet och tamburin.

Jerrys Farsa säger nej till nationalism, främlingsfientlighet och liknande smörja och ber er som sympatiserar med tex. sverigedemokraterna att hålla er borta härifrån samt från våra spelningar.

Juni 2012 gavs debutalbumet "Der Schwedische Elch" ut på egen etikett.
Januari 2014 gavs uppföljaren "Wälcome to Sweden" också ut på egen etikett.
April 2017 gavs bandets tredje skiva "Knallpulverpunk" ut på Buzzbox Records.
Juni 2018 gavs bandets fjärde skiva "Radhustyrann" ut på Buzzbox Records.

Skivor kan beställas genom att maila: [javascript protected email address]

RECENSIONER >>

2017-25-04 - http://tragedifanzine.blogspot.se
"Jag måste inleda med att det här är svårrecenserat för det är så spretigt. De 12 låtarna spelas igenom på 34 minuter och deras svenska tralliga punk är välspelad rakt igenom samt ganska okonventionell vilket jag gillar. Det är där det spretiga kommer in eftersom dom inte bara kör rakt på. Det är en hel del sköna rock n roll-riff inblandade och det tilltalar mig. Skulle vilja säga att musiken påminner om NOFX med melodier, break och taktbyten, på det sättet blir det aldrig tråkigt. Texterna då, tänk lite Toy Dolls och väldigt mycket DLK, det är mer berättelser i blandad klass än normativa punktexter och det passar till musiken. Jag tycker Jerrys Farsa är både bra och charmiga, det som stör mig en aning är när Linus tar de allra högsta tonerna, det skär i mitt huvud. Att spela trallpunk 2017 och samtidigt imponera på mig betyder att man verkligen lyckats då jag varit ointresserad av genren de senaste 20 åren typ. Bäst enligt mig är "Ralf och den flygande bussen" med svängiga melodier och sköna punkrock'n'roll-riff och detsamma kan man säga om "Kevin the cowboy". Skivan är gjord i 100 ex, och jag uppmanar er att skynda på innan den tar slut, framför allt om man gillar svensk trallpunk."  

2014-07-14 - whiteoutonline.blogspot.se
"Gillar du trallpunk? Då kommer du att gilla Jerrys farsa! Redan när jag lyssnade på deras tidigare skiva "Der Schwedische elch" så visste jag att detta bandet skulle bli ett av mina favoritband. Den gamla tidens punk var nämligen tillbaka - Argt, enkelt, snabbt och fruktansvärt bra. Egentligen så behövs ingen vidare beskrivning av "Wälcome to Sweden" än ovanstående ord men om man nu blir tvungen att skriva en liten längre beskrivning så är det: "Wälcome to Sweden" är en samhällskritisk nutidsorientering om de svenska invånarna, om deras åsikter och den rådande socialpolitiska bilden i Sverige, som punk skall vara. Det enda negativa jag egentligen har att säga om denna skiva är att den enbart består av fem låtar och att det inte är tillräckligt många som hört dem. Denna skiva, med tillhörande band, bör genast spelas oftare och överallt." 

2012-06-29 - Lukinzine.se
"Här kommer en punkduo från Göteborg med ett bandnamn som naturligtvis får mig att tänka på storheter som Jerry’s Kids, men som inte infriar något löfte om några andra likheter när det kommer till musiken.

Jerrys Farsa rör sig istället i 90-talets trallpunklandskap, där enkelhet, ironi och idioti är de ledande ingredienserna som tillsammans skapar en dansant och medryckande röra. Låt er därför inte luras av det raggarrockiga upplägget i den inledande låten "Moppe, EPA, Volvo", för i de resterande fem låtarna är det punken som kommer till tals. Det hela är charmigt och fungerar faktiskt bättre än många av banden som de båda medlemmarna har huserat i tidigare, och även om det där rakt-i-ansiktet-drivet aldrig riktigt får komma fram på den här EP:n, så är Jerrys Farsa ändå ett band att hålla ögonen på. Här finns nämligen något som fungerar, och som man inte hör speciellt ofta från punkscenen anno 2012. Låtarna är varierande, och även om tvåtakten dominerar, så är det ändå ett härligt och halvbrett punkspektrum som göteborgarna visar upp. Bäst blir det i "Sagan om herr Svensson" samt "Trygghet och tradition". Gillar du band som De Lyckliga Kompisarna och Gymnastiken, så kolla upp Jerrys Farsa, för chansen finns att du inte blir besviken."

2010-09-15 - GP-Osignat
"För 15-20 år sedan lät nästan varje svenskt osignat-band så här. Då toppade De lyckliga kompisarna tillsammans med Räserbajs och trallpunkfyllde Lisebergshallar och festivaler. Nu lever den ett liv i nostalgins skimmer och återväxten är minst sagt svag. Därför är det rätt charmigt när Jerrys Farsa plockar upp stafettpinnen och tvåtaktar sig igenom ett par fräsiga bitar i ursinnigt tempo. Det verkliga drivet saknas, men hantverket är habilt och jag kan mycket väl tänka mig att det finns en hel del kids därute som skulle kunna gå igång rejält på Jerrys Farsa."

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)