Om oss

Jerrys farsa var ett punkband från Göteborg som startades upp sommaren 2010 och lades ner december 2020. 

Bandmedlemmarna varierar från platta till platta och från gig till gig men några av dem som vart med mest är följande:

Siken - Sång/Gitarr 2010 - 2020
Focken - Trummor 2010 - 2014 Gitarr 2015 - 2018
Eli - Trummor 2015 - 2020
Gurra - Trombon 2012 - 2020
Berra - Gitarr/Melodica 2018 - 2020
Tim - Trumpet 2018 - 2020
David - Trummor/gitarr 2018 - 2020
Marcus - Gitarr 2018 - 2020

Juni 2012 gavs debutalbumet "Der Schwedische Elch" ut på egen etikett.
Januari 2014 gavs uppföljaren "Wälcome to Sweden" också ut på egen etikett.
April 2017 gavs bandets tredje skiva "Knallpulverpunk" ut på Buzzbox Records.
Juni 2018 gavs bandets fjärde skiva "Radhustyrann" ut på Buzzbox Records.
December 2019 gavs bandets femte skiva "Mord och andra visor" ut på Buzzbox Records.
December 2020 gavs bandets sjätte skiva "Självmord och inga visor" ut på Buzzbox Records.

Skivor kan beställas genom att maila: [javascript protected email address]

RECENSIONER >>

2021-02-03 https://tragedypunk.home.blog/

"Det känns på något sätt vemodigt att Jerrys Farsa nu går i graven. Man har ju liksom börjat bli riktigt bekant med figurerna som Siken & Co porträtterar. Det må vara fiktiva karaktärer men har man någon gång spenderat tid på vischan, ja då vet man att det här inte är något större hittepå. Allt ackompanjerat till svängig trallrockandroll.

Jag har tidigare nämnt DLK i samma mening som Jerrys Farsa och jag vet inte om den här skivan egentligen skiljer sig så mycket mot tidigare skivor men på Självmord och inga visor skulle faktiskt Mart kunna ha gjort en del av musiken. Det är ju dessutom en komplimang, för ingen gör det bättre än Mart men Jerrys Farsa gör det nästan lika bra. Sen är ju de här rock and roll riffen som dyker upp titt som tätt helt magiska.

På den här skivan medverkar en del prominenta gästartister som till exempel Jojo från Belta 53 samt Ammy från Lastkaj 14. Ammy passar verkligen in till musiken och kanske är det på grund av henne som jag anser att Livet var en fest är en av skivans bästa låtar. Hade jag fortfarande konsumerat alkohol hade jag tagit en kalsongfylla på fredag och kört igenom hela Jerrys katalog, vilken kväll det hade blivit."

 

2020-02-01 https://tragedypunk.home.blog/
"Jerrys Farsa are back with 14 lively tracks, and this is, in my opinion, their best record so far. Their previous albums have felt quite straggly but Mord Och Andra Visor are easier to absorb. Maybe it’s because I finally figured out the way they arrange the music. And I must say that I am impressed of their musical skills.

The music is a mix between Toy Dolls and NOFX, very melodic and very playful but above all, really well played punk with nice fragments of rock and roll. At first, the lyrics may seem a bit jocular but the stories about the fictive persons are very close to the reality and probably a cross-section of the Swedish population.

This is a record with lot’s of strong tracks. My favorites are ”Farväl till friheten” which is a good skapunk song, I also love the rock and roll riffs in ”Spräckt nylle”. And lastly, the monologue in the final song ”Herr Svensson är kränkt” are totally brilliant."


2018-07-30 http://tragedifanzine.blogspot.com/
"Det är alltid kul när intressanta band släpper nytt. Jag tycker att Radhustyrann är en bra uppföljare till Knallpulverpunk som släpptes förra året. Totalt är det bandets fjärde skiva. Det är för lätt att bara trycka in Jerrys Farsa i ett trallpunkfack. Jag skulle snarare säga att de är Sveriges svar på Toy Dolls. Det finns en lekfullhet både i musik, texter och låttitlar vilket är befriande i en värld fylld av allvar på ena kanten och elände på den andra. Jerrys Farsa bjuder på ett bra ös som får mig att tänka lite på låtar som "Linoleum" och "The Moron Brothers" med NOFX.  

Jerrys Farsa är en trio men de lånar in en hel del gästmusiker och första låten kickar igång mäktigt med trumpet och trombon. Blåssektionen är återkommande och fyller en bra funktion. Jag gillar verkligen experimentlustan där de kan slänga in ett mollackord där det förväntas dur. Det är ganska små medel som gör det effektfullt och originellt. 

Totalt är det 13 spår på skivan med 30 minuters speltid. Och det är en bra skiva rakt över men allra bäst gillar jag "Aldrig en Audi" för att det är så mycket Jerrys Farsa, "Burkmat och Ernst" för rock n roll riffen och "Silvertejp och Daim" för Johannas sånginsats. Jag gillar egentligen allt med Jerrys Farsa förutom Sikens primalskrik som kommer då och då men det är skitsamma eftersom han utöver det sjunger bra."

 

2018-07-04 www.skruttmagazine.se
"Jerrys farsa är tillbaka och det med besked. Med låtar som Silvertejp och Daim, Den porrmissbrukande yxnazisten, Moppepunk och Fnaska i Flatås kan det inte bli dåligt…Det finns hopp för trallpunken och det känns alltid lika befriande att höra sådan här musik ibland för det känns som om det är alltför allvarligt i en hel del punk. Även om jag gillar texter som handlar om något vettigt så kan man faktiskt få in allvarliga saker i sådan här trallpunk med texter som många gånger låter som skojtexter men lite allvar finns bakom tror jag. I Radhustyrann har de tagit in en ung kille på sång en liten stund och det låter fräckt! Blåset som finns där i bakgrunden är också en tillgång tycker jag och det gör att gruppen skiljer sig från andra band i genren. Jag tycker nästan att de ska ta in Gustav och Tim i bandet och alltid ha blås…även live! En trevlig halvtimme är väl i alla fall vad vi får med gruppen och det är alltid kul med nya Jerrys Farsa-skivor."2017-25-04 - http://tragedifanzine.blogspot.se
"Jag måste inleda med att det här är svårrecenserat för det är så spretigt. De 12 låtarna spelas igenom på 34 minuter och deras svenska tralliga punk är välspelad rakt igenom samt ganska okonventionell vilket jag gillar. Det är där det spretiga kommer in eftersom dom inte bara kör rakt på. Det är en hel del sköna rock n roll-riff inblandade och det tilltalar mig. Skulle vilja säga att musiken påminner om NOFX med melodier, break och taktbyten, på det sättet blir det aldrig tråkigt. Texterna då, tänk lite Toy Dolls och väldigt mycket DLK, det är mer berättelser i blandad klass än normativa punktexter och det passar till musiken. Jag tycker Jerrys Farsa är både bra och charmiga, det som stör mig en aning är när Linus tar de allra högsta tonerna, det skär i mitt huvud. Att spela trallpunk 2017 och samtidigt imponera på mig betyder att man verkligen lyckats då jag varit ointresserad av genren de senaste 20 åren typ. Bäst enligt mig är "Ralf och den flygande bussen" med svängiga melodier och sköna punkrock'n'roll-riff och detsamma kan man säga om "Kevin the cowboy". Skivan är gjord i 100 ex, och jag uppmanar er att skynda på innan den tar slut, framför allt om man gillar svensk trallpunk."  

2014-07-14 - whiteoutonline.blogspot.se
"Gillar du trallpunk? Då kommer du att gilla Jerrys farsa! Redan när jag lyssnade på deras tidigare skiva "Der Schwedische elch" så visste jag att detta bandet skulle bli ett av mina favoritband. Den gamla tidens punk var nämligen tillbaka - Argt, enkelt, snabbt och fruktansvärt bra. Egentligen så behövs ingen vidare beskrivning av "Wälcome to Sweden" än ovanstående ord men om man nu blir tvungen att skriva en liten längre beskrivning så är det: "Wälcome to Sweden" är en samhällskritisk nutidsorientering om de svenska invånarna, om deras åsikter och den rådande socialpolitiska bilden i Sverige, som punk skall vara. Det enda negativa jag egentligen har att säga om denna skiva är att den enbart består av fem låtar och att det inte är tillräckligt många som hört dem. Denna skiva, med tillhörande band, bör genast spelas oftare och överallt." 

2012-06-29 - Lukinzine.se
"Här kommer en punkduo från Göteborg med ett bandnamn som naturligtvis får mig att tänka på storheter som Jerry’s Kids, men som inte infriar något löfte om några andra likheter när det kommer till musiken.

Jerrys Farsa rör sig istället i 90-talets trallpunklandskap, där enkelhet, ironi och idioti är de ledande ingredienserna som tillsammans skapar en dansant och medryckande röra. Låt er därför inte luras av det raggarrockiga upplägget i den inledande låten "Moppe, EPA, Volvo", för i de resterande fem låtarna är det punken som kommer till tals. Det hela är charmigt och fungerar faktiskt bättre än många av banden som de båda medlemmarna har huserat i tidigare, och även om det där rakt-i-ansiktet-drivet aldrig riktigt får komma fram på den här EP:n, så är Jerrys Farsa ändå ett band att hålla ögonen på. Här finns nämligen något som fungerar, och som man inte hör speciellt ofta från punkscenen anno 2012. Låtarna är varierande, och även om tvåtakten dominerar, så är det ändå ett härligt och halvbrett punkspektrum som göteborgarna visar upp. Bäst blir det i "Sagan om herr Svensson" samt "Trygghet och tradition". Gillar du band som De Lyckliga Kompisarna och Gymnastiken, så kolla upp Jerrys Farsa, för chansen finns att du inte blir besviken."

2010-09-15 - GP-Osignat
"För 15-20 år sedan lät nästan varje svenskt osignat-band så här. Då toppade De lyckliga kompisarna tillsammans med Räserbajs och trallpunkfyllde Lisebergshallar och festivaler. Nu lever den ett liv i nostalgins skimmer och återväxten är minst sagt svag. Därför är det rätt charmigt när Jerrys Farsa plockar upp stafettpinnen och tvåtaktar sig igenom ett par fräsiga bitar i ursinnigt tempo. Det verkliga drivet saknas, men hantverket är habilt och jag kan mycket väl tänka mig att det finns en hel del kids därute som skulle kunna gå igång rejält på Jerrys Farsa."

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)